Piktogrammer (utsnitt fra forsiden til Isilds Vrede).
Piktogrammer (utsnitt fra forsiden til Isilds Vrede).

Tegnene du ser over her (utsnitt fra forsiden av boken)  kalles piktogrammer. DissePiktogrammene symboliserer mening, de er altså en type språk, men ikke et skriftspråk. Det utrolige ved disse er at de  er temmelig like over hele verden, og de eldste er 75 000 år gamle! Det eldste skriftspråket på jorden er 6000 år …

Sammenstillingen av piktogrammene vil fortelle oss noe – de vil advare oss – og den grusomme hemmeligheten bak disse er hva Isilds Vrede handler om!

 

HER KAN DU SNIKLESE I BOKEN!

 

FAKTA:boken

 • Forfatter: John Olav Oldertrøen
 • Forlag: Liv Forlag, Forlagshuset i Vestfold
 • Tittel: Isilds Vrede
 • Genre: Økofantasy
 • Publikum: 10 – 100 år
 • Sider: 264
 • Kapitler: 46
 • ISBN: 978 – 82 – 8330 – 097 -0
 • Utgitt: 25.08.2016
 • Format: Hardcover, boken selges også som e-bok
 • Boken er tilgjengelig fra alle bokhandlere, alle nettbokhandlere, fra forlaget og (fremdeles) noen få fra forfatteren
 • 26.desember 2016 ble boken kjøpt inn av Kulturrådet til alle landets biblioteker!

 

I boken blir vi først kjent med Trym. Han og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men noe merkelig skjer med ham før de flytter. Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør?

Merkelige ting begynner å skje. På gården treffer Trym ei merkelig jente i skogen, og snart skjønner han at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig …

Isilds vrede er en «øko-fantasy» for alle fra 10 til 100 år. En fantastisk reise i norsk folketro og norrøn mytologi sammen med Trym, venninnen Frida og den enda mer mystiske Elise.

Boken har mye viktig å fortelle deg om kloden vår, om mot og vennskap, og ikke minst om alt det flotte vi kan finne i gammel folketro og norrøn mytologi. Du får altså en spennende fortelling som gjør at du kanskje ser  verden en smule annerledes etter å ha lest boken.

 

… litt mer om boken:

Boken er skrevet i 46 kapitler fordelt på syv deler. Helt bakerst i boken er det en liste med ordforklaringer til begreper som dukker opp i fortellingen. Isilds Vrede er en bok som kan leses av voksne og ungdom som liker fantastiske fortellinger. Det er også en bok du trygt kan kjøpe til barnet ditt; den eneste bieffekten de får av å lese den er at fantasien deres vil blomstre, de vil kanskje bli mer engasjerte, og de vil kanskje bli hektet på å lese enda flere bøker. Det er en absolutt vinn-vinn situasjon. Den primære målgruppen for boken er lesere i aldersgruppen 9-13 år, selv om jeg ubetinget mener at den favner alle fra 10 til 100 år!

Boken ser ganske så annerledes ut enn slik manus var til å begynne med. Kanskje jeg kommer til å legge ut eksempler på tekstpartier eller hele kapitler som er borte. Kanskje jeg gir små drypp om hva hovedpersonene gir seg i kast med senere … Kanskje jeg åpner for forslag fra leserne om fortsettelsen av historien … Kanskje noen lesere får en gjesteopptreden i en ny bok? Kanskje jeg har lyst til å gi bort en bok til noen som fortjener det? Følg med!

 

… finnes som e-bok og vanlig papirbok med stive permer!

Isilds vrede finnes som e-bok og  i papirutgave med stive permer. E-boken får du tak i hos E-bok.no og hos Energica. Mange foretrekker bøker i elektronisk form, selv har jeg mest sans for papirboken! Et herlig objekt som rommer et helt univers bak permene, et univers som kan tas frem igjen, lånes bort eller gis bort. Om du er interessert i å kjøpe boken kan du gjøre det på mange måter: direkte fra forlaget, fra en bokhandler (hvis de ikke har den inne har de PLIKT til å anskaffe den for deg!), du kan også finne den hos alle nettbokhandlerne, eller du kan (inntil videre) bestille den direkte fra meg, og da kan du også få den signert – akkurat som du ønsker! (Jeg har noen eksemplarer liggende). Boken koster 279 kroner inkludert frakt, akkurat det samme som i bokhandelen. Trykk her hvis du vil kjøpe boken signert direkte fra meg (du kan betale med VIPPS, Paypal(Bankkort), eller via Giro. (Beklager, jeg har ingen bøker igjen hos meg. Du finner den i bokhandelen, direkte fra forlaget, eller på biblioteket!